Lansările au avut loc la mai puțin de o oră după ce Phenianul a avertizat că va răspunde la exercițiile militare organizate de Coreea de Sud și SUA. De asemenea, joi, Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden, a ajuns la Tokyo pentru discuții cu omologii săi japonezi și sud-coreeni.

Ministerul japonez al Apărării a transmis că cele două rachete au aterizat în zona economică exclusivă a țării (ZEE), și că este posibil ca acestea să fi zburat “pe o traiectorie neregulată”. De asemenea, a precizat că este pentru a 13-a oară când rachetele nord-coreene aterizează în ZEE, care se întinde la 370 de kilometri de limitele apelor teritoriale (la 270 de mile marine depărtare), în jurul Japoniei.

Exercițiile comune de joi reprezintă cea mai recentă demonstrație de forță despre care americanii spun că este necesară pentru a descuraja Coreea de Nord. Oficialii militari nord-coreeni, însă, consideră că exercițiile escaladează tensiunile din regiune și că vor răspunde “cu severitate la orice fel de proteste sau provocări din partea inamicilor”.

În cadrul întâlnirii cu consilierul de securitate națională al Coreei de Sud și cel al Japoniei, Jake Sullivan a discutat despre programul de rachete al Coreei de Nord și a confirmat că vor colabora pentru a determina Phenianul să renunțe la amenințările cu armele nucleare.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday