Datele publicate de Eurostat pentru primul trimestru al anului 2023 arată o scădere a ratei locurilor de muncă vacante în Zona Euro, de la 3,1% în aceeași perioadă a anului trecut, la 3,0% în prezent. Rata locurilor de muncă vacante a scăzut, de asemenea, comparativ cu trimestrul precedent (3,0%). 

Rata locurilor de muncă vacante din Uniunea Europeană în primul trimestru al anului a înregistrat, de asemenea, o scădere, de la 2,9% în aceeași perioadă a anului trecut, la 2,8%. Comparativ cu trimestrul precedent, a rămas la același nivel. 

Datele Eurostat mai arată că:

  • în ZonaEuro, rata locurilor de muncă vacante în primul trimestru din 2023 a fost de 2,7% în industrie și construcții și de 3,4% în servicii
  • în UE, rata a fost de 2,5% în industrie și construcții și de 3,2% în servicii

Cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante au fost înregistrate în Belgia, Țările de Jos și Austria (toate cu 4,7%). Cele mai mici rate au fost înregistrate în Bulgaria, Spania, Polonia și România (toate cu 0,9%). Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, rata locurilor de muncă vacante a crescut în trei state membre, a rămas stabilă în opt state membre și a scăzut în șaisprezece state membre. 

Rata locurilor de muncă vacante reprezintă raportul dintre numărul mediu anual al locurilor de muncă vacante şi numărul mediu anual total al locurilor de muncă (ocupate şi vacante, exclusiv cele blocate sau destinate numai promovării în interiorul întreprinderii sau instituţiei), exprimat procentual.

Sursa: Comunicatul Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday