Comisia electorală centrală a Rusiei a stabilit pentru 10 septembrie alegerile regionale în cele patru provincii ucrainene pe care Moscova susține că le-a anexat. Data coincide cu ziua alegerilor din alte regiuni rusești, când vor fi aleși guvernatorii regionali. Șefa Comisiei electorare a declarat că Ministerul Apărării din Rusia și Serviciul Federal de Securitate (FSB) au considerat că este posibilă organizarea alegerilor în septembrie.

Totuși, Rusia nu controlează pe deplin regiunile Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson din estul și sudul Ucrainei, iar luptele sunt în desfășurare în toate cele patru regiuni.

Rusia a declarat cele patru regiuni ucrainene parte din teritoriul său, după ce a organizat referendumuri în zonele ocupate, în luna septembrie a anului trecut. Acestea sunt puternic contestate de țările occidentale și de Kiev, care le consideră ilegale.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday