Compania austriacă de petrol și gaze, acționarul majoritar al grupului OMV Petrom, a cumpărat o participație de 6,5% la startup-ul canadian Eavor Technologies, în schimbul sumei de 34 de milioane de euro. 

Conform OMV, Eavor este liderul mondial în dezvoltarea tehnologiilor de valorificare a energiei geotermale în circuit închis. Compania austriacă afirmă că va implementa tehnologia Eavor-Loop mai întâi în Austria, România și Germania, apoi în restul Europei și pe alte continente.

OMV explică în comunicatul de presă: “Tehnologia Eavor se bazează pe un fluid care circulă în circuit închis, complet izolat de mediu, printr-un radiator masiv subteran, la mare adâncime. Fluidul circulă între suprafață și roca subterană și este, prin urmare, încălzit (…) Tehnologia reduce semnificativ riscul geologic și, implicit, riscul operațional, în comparație cu sistemele hidrotermale convenționale cu o capacitate de producție energetică similară”.

Eavor Loop este aplicabilă în diferite tipuri de structuri geologice, ceea ce va permite companiei să ofere soluții de încălzire pentru rețelele de termoficare în afara zonelor hidrotermale obișnuite.

Sursa: Comunicatul OMV

Sursa Foto: Philipmorch / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday