Comandamentul european al Armatei Americane a informat că cele două aeronave au aterizat la baza aeriană din Constanța pe 13 iunie, pentru a realimenta la cald, procedură care presupune reumplerea rezervoarelor cu un motor încă în funcțiune.

Bombardierele B-1B sunt aeronave convenționale fabricare de Boeing, cu rază lungă de acțiune și penetrare supersonică, derivate din proiectul anulat al lui B-1A. Nu sunt echipate cu arme nucleare, deși sunt capabile să transporte rachete de croazieră și rachete de atac cu rază scurtă de acțiune, scrie Defense România.

Președintele Ronald Reagan a fost cel care a reînviat programul ca B-1B, în 1981, iar aeronava și-a făcut debutul în luptă în Irak, în timpul operațiunii “Desert Fox” din 1998. Armata Americană dispune în prezent de aproximativ 62 de unități.

Bombardierele participă la exercițiul AirDefender2023, care a început luni în Germania, cu participarea a peste zece mii de militari și 220 de aeronave.

Foto: Twitter/@US_EUCOM, @NATO_AIRCOM

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday