Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, a declarat că Alianța Nord-Atlantică trebuie să depună mai multe eforturi pentru a stabili standarde comune la nivelul producției din interiorul statelor membre. A anunțat un plan de acțiune menit “să abordeze rapid deficitele din stocurile noastre”, în condițiile în care Ucraina are nevoie de mai multe obuze de artilerie decât se fabrică în țările aliate.

Stoltenberg a vorbit înaintea unei reuniuni a miniștrilor Apărării din țările membre, la care vor lua parte șefii a 20 dintre cele mai importante companii din industria de apărare. Discuțiile se vor mai axa și pe rachete pentru sistemele de apărare aeriană Patriot și NASAMS și rachete cu o rază de acțiune de sute de kilometri, cum ar fi Storm Shadow de fabricație britanică.

Reuters explică faptul că NATO impune standarde numai pentru cartușele trase cu arme de calibru mic, iar nu și pentru obuzele de artilerie. Unele țări au adoptat standarde pentru proiectilele de 155 mm folosite de obuziere, dar experții atrag atenția că deseori sunt necesare calcule suplimentare pentru a lovi precis o țintă.

Sursa: Reuters

Foto: Rafael Ben Ari/Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday