Guvernul de la Berlin a aprobat prima strategie de securitate națională a Germaniei, bazată pe o analiză a situației din lume și de pe continentul european. “Sarcina principală a politicii noastre de securitate este să ne asigurăm că putem continua să trăim în țara noastră în pace și libertate. În acest scop, ne angajăm neclintit față de NATO și UE și consolidăm Bundeswehr (Armata Germană) pentru a-și îndeplini misiunea principală – apărarea țării și a Alianței“, subliniază guvernul german.

În momentul de față, principala amenințare la adresa securității naționale a Germaniei vine din Rusia, a adăugat cancelarul german Olaf Scholz. Potrivit acestuia, amenințarea rusă va continua în viitorul apropiat.

Noua strategie a Berlinului prevede consolidarea luptei împotriva spionajului și sabotajului și dezvoltarea potențialului Germaniei în industria spațială. Documentul mai precizează că Germania va crește cheltuielile anuale pentru apărare la 2% din PIB.

Sursă: BBC

Foto: Gints Ivuskans | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday