Concret, procurorii DNA transmit că, în perioada martie – aprilie 2023, Chelariu Ermil (director general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport), Constantin Petrică Adrian (funcționar public în cadrul primăriei orașului Năvodari) și Roșu Adrian (funcționar public în cadrul primăriei orașului Mangalia) ar fi permis unui om de afaceri accesul la informații nedestinate publicității (ofertele depuse de alte societăți comerciale, etc.). 

Ulterior, mai explică procurorii, aceste informații i-ar fi permis omului de afaceri să câștige mai multe licitații, ce priveau amenajarea și întreținerea spațiilor verzi, organizate de instituțiile publice pe care le reprezentau. 

Pentru “ajutorul” acordat, Lupu Mihai (președintele Consiliului Județean Constanța), Chelariu Ermil și Roșu Adrian ar fi primit de la omul de afaceri “mai multe foloase necuvenite, necuantificate până în prezent, constând în furnizarea de plante decorative și ornamentale precum și lucrări de amenajare și irigare a grădinilor“.

Comunicatul integral al DNA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday