Poliția britanică precizează că, inițial, două dintre persoanele decedate au fost găsite în jurul orei șase dimineața (ora României) pe o stradă din centrul orașului Nottingham. Cea de-a treia victimă se afla la câteva străzi distanță. La scurt timp după aceea, alte trei persoane au fost rănite după ce au fost lovite de o dubă.

Autoritățile au reținut șoferul și au precizat că au motive să creadă că acesta este vinovat și pentru decesul celor trei persoane. “Este un incident îngrozitor și tragic. Credem că aceste trei incidente au legătură între ele și am reținut deja un suspect. Investigația se află într-un stadiu incipient, iar o echipă de detectivi urmează să stabilească ce s-a întâmplat cu exactitate”, a declarat Kate Meynell, șefa poliției din Nottingham.

Mai multe străzi din centrul orașului britanic au fost închise, iar circulația tramvaielor a fost suspendată. Polițiștii au precizat că traficul rutier va rămâne blocat pe parcursul anchetei. 

Și premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a reacționat la incident și a mulțumit departamentului de poliție și serviciilor de urgență pentru intervenția promptă: “Trebuie să acordăm timpul necesar poliției pentru a-și desfășura activitatea […]”, a declarat acesta.

Surse: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday