Kylian Mbappé a informat conducerea clubului, prin intermediul unei scrisori, că nu-și va prelungi contractul după luna iunie a anului viitor. Informația a fost furnizată publicației The New York Times de către un membru al board-ului executiv al PSG, care a dorit să rămână anonim.

Decizia ar putea forța clubul să-l vândă pe fotbalist încă din această vară, ca să nu-l piardă liber de contract anul viitor. Este de așteptat ca francezii să ceară peste 200 de milioane de dolari pentru tânărul de 24 de ani. În anul 2018, PSG îi plătea lui Monaco 180 de milioane de euro. 

Potrivit sursei NY Times, PSG a primit scrisoarea abia după ce ea a fost trimisă publicației sportive L’Equipé, care apoi a contactat clubul pentru a cere detalii despre situația lui Mbappé. Reprezentanții jucătorului și ai clubului nu au făcut comentarii pe această temă.

PSG s-a confruntat cu o situație similară cu privire la Mbappé încă din vara anului trecut, când jucătorul își terminase contractul și era aproape să semneze cu Real Madrid. Însă păstrarea lui era un obiectiv pentru Qatar, care în anul respectiv a organizat Cupa Mondială, astfel că conducerea qatareză a PSG i-a oferit sportivului un salariu impresionant și un cuvânt important de spus. Mbappe a fost vedetă la Cupa Mondială, marcând un hattrick chiar în finală.

NY Times scrie că, cel mai probabil, Mbappé va ajunge la Real Madrid, echipa pe care a admirat-o cel mai mult în copilărie și cu care a fost aproape să semneze în vara lui 2022. Președintele madrilenilor a răspuns pozitiv când a fost întrebat de un fan dacă-l va aduce pe fotbalist pe Santiago Bernabeu.

Scrisoarea lui Mbappé vine după ce, în urmă cu doar două săptămâni, Messi a anunțat de asemenea că părăsește PSG și că va juca din sezonul următor la echipa americană Inter Miami, al cărei patron este fostul fotbalist David Beckham. Dacă plecarea lui Messi nu pare că a afectat în mod deosebit PSG, pierderea lui Mbappé, jucător crescut în inima Parisului, ar putea anunța o criză majoră pentru direcția clubului.

Sursă: New York Times

Foto: Facebook/Kylian Mbappé

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday