Administrația Prezidențială a emis un comunicat de presă prin care anunță că președintele Iohannis a luat act de demisia lui Nicolae Ciucă din funcția de premier, iar partidele politice sunt invitate la consultări marți la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru. Cel mai probabil, conform protocolului stabilit anterior, liderul PSD, Marcel Ciolacu, va conduce noul executiv.

“În temeiul prevederilor constituționale, Președintele României a luat act de demisia domnului Nicolae-Ionel Ciucă și a semnat decretul prin care se constată vacantarea funcţiei de Prim-ministru al Guvernului României. Totodată, Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea domnului Marian-Cătălin Predoiu ca Prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile Prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, transmite Administrația Prezidențială.

Reprezentanții PNL, PSD și UDMR urmează să poarte negocieri pentru formarea noului cabinet, în vederea finalizării rotativei guvernamentale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday