Un oficial din cadrul Comisiei Naționale pentru Reformă și Dezvoltare din China, citat de agenția de presă Xinhua controlată de stat, transmite că sursele de energie “verde”, precum energia eoliană și solară, reprezintă în prezent 50,9% din capacitatea totală de producție a țării. 

Autoritățile chineze și-au asumat anterior ca această pondere să fie atinsă până în 2025, astfel că obiectivul a fost atins cu doi ani mai devreme. În ultimii ani, statul a alocat resurse semnificative pentru accelerarea procesului de producție de energie din surse regenerabile, construind mari central eoliene, solare și hidroelectrice în vestul țării. 

Totuși, utilizarea inconsecventă a resurselor implică faptul că mixul de consum de energie al Chinei rămâne orientat către combustibilii fosili, în principal către cărbune. Anul trecut, 56% din energia consumată a fost generată pe baza arderii de cărbune, față de 26% procentul energiei din surse regenerabile.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday