Silvio Berlusconi fusese internat în spital în urmă cu două zile. În urmă cu o lună, fostul premier a fost externat din spital după șase săptămâni de tratament pentru o infecție pulmonară legată de o leucemie mielomonocitară cronică (LMC). Berlusconi suferea de suferă de leucemie cronică, iar starea sa de sănătate s-a deteriorat în ultimii ani.

Silvio Berlusconi a fost premier al Italiei în trei rânduri, între 1994 și 1995, 2001 și 2006 și 2008 și 2011, înainte de a fi interzis din politică timp de șase ani în urma unei condamnări pentru fraudă fiscală. Cariera sa a fost marcată de mai multe scandaluri. În 2022 a revenit în politică când a câștigat un loc în Senatul Italiei, reprezentând municipalitatea din nordul Monza.

Berlusconi a fost implicat și în sport. A cumpărat AC Milan când echipa se afla în partea a doua a clasamentului din Italia și a reușit să cucerească de cinci ori Liga Campionilor. A câștigat mai multe titluri decât orice alt proprietar de club de fotbal.

Sursă: BBC, Il Messagero, Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday