Supraponderabilitatea și obezitatea sunt două mari probleme care afectează din ce în ce mai mult populația la nivel global. Potrivit ultimelor statistici OMS, aproximativ 60% din populația României se confruntă cu una dintre aceste probleme.

Efectele negative ale surplusului de kilograme nu au impact doar asupra stimei de sine, ci cresc a riscul de apariție a unor afecțiuni precum diabetul, artrita, atacurile de cord sau accidentul vascular cerebral. Mai mult, OMS (Organizația Mondială a Sănătății) punctează faptul că supraponderabilitatea și obezitatea reprezintă a patra cauză de deces în rândul populației.

Cum te poate ajuta Programul Allurion? 

Pierderea în greutate nu este un proces prin care oricine trece cu ușurință. Când te lupți cu un exces în greutate, este posibil să ai nevoie de un ajutor în plus. Astfel, programul Allurion îți pune la dispoziție o metodă non invazivă de pierdere în greutate, care îți asigură o scădere de 10-15% din masa corporală.

Dispozitivul medical care stă la baza acestui program este balonul gastric Allurion, singurul balon de acest fel din lume care nu necesită endoscopie, anestezie sau intervenție chirurgicală pentru plasarea sau îndepărtarea acestuia. Acesta rămâne în stomac timp de aproximativ 16 săptămâni, inducând o senzație intensă de sațietate în tot acest timp. În paralel cu îndrumările primite în program de la medicul nutriționist, vei învăța să faci cele mai bune alegeri alimentare pentru susținerea obiectivului tău de scădere în greutate.

Cum funcționează balonul Allurion? 

Plasarea balonului Allurion se desfășoară într-o vizită la medicul specialist și durează în jur de 20 de minute. În cursul acestei vizite, pacientul înghite o capsulă care conține balonul gastric dezumflat și care este atașată la un cateter.  Capsula se înghite cu apă, sub îndrumările medicului acreditat Allurion.

Apoi, va fi necesară o radiografie pentru a confirma că pastila este poziționată corect în stomac. Următorul pas este ca medicul să umple balonul, prin cateter, cu o cantitate de 550 ml de lichid. Se va efectua în continuare o a doua radiografie pentru a verifica dacă balonul a fost umplut corespunzător. Ultima etapă a procedurii este îndepărtarea cateterului, moment în care pacientul este pregătit să înceapă noul stil de viață.

Pacienții încep să resimtă senzația de sațietate încă din primele momente de la plasare, ceea ce îi va ajuta să ajungă la kilogramele dorite. Datorită acestei senzații de sațietate, porțiile vor fi mai mici, iar poftele se vor diminua, ceea ce înseamnă că pacientul va intra pe un deficit caloric. La finalul celor 16 săptămâni, în medie, 10-15% din greutatea corporală este pierdură.

Balonul Allurion se elimină natural, prin sistemul digestiv, iar majoritatea pacienților au confirmat faptul că nu și-au dat seama de momentul exact când s-a întâmplat acest lucru. Asta înseamnă că întreg procesul de plasare și eliminare a balonului este lipsit de disconfort.

Acest dispozitiv medical vine ca parte a unui program holistic de pierdere în greutate. Pe parcursul programului pacienții primesc sprijin și îndrumări din partea echipei medicale pentru obținerea celor mai bune rezultate și sfaturi de la nutriționist pentru urmarea unui stil de viață sănătos.

De asemenea, pacienții primesc instrumente digitale de monitorizare a întregului proces, cântar electronic și smartwatch, care se conectează la aplicația Allurion. Prin intermediul datelor obținute cu ajutorul acestor dispozitive, pacienții pot urmări progresul, iar medicii vor fii la curent cu fiecare etapă pe care o parcurg.

De ce balonul Allurion și nu alte baloane gastrice? 

Rata de intoleranță a unui balon endoscopic de 12 luni este de 10 ori mai mare decât în cazul balonului Allurion. În plus, în comparație cu balonul Allurion, restul baloanelor gastrice au o rată mai mare de apariție a unor simptome precum vărsături, dureri abdominale și senzații de greață.

Prin procesul minim invaziv de plasare a balonului Allurion, pacienții au simptome ușoare, care sunt ameliorate prin medicamentația recomandată de medic. În plus, la scurt timp după plasare, pacienții își pot relua activitățile de zi cu zi.

Peste 100.000 de persoane la nivel global au obținut deja rezultate cu ajutorul programului Allurion. Dacă ești pregătit și tu să faci schimbarea pe care o dorești, intră pe site și descoperă mai multe detalii.

Prima etapă presupune un consult gratuit alături de consultanții echipei Allurion, pe care îl programa pe site sau la numărul de telefon 0722 489 956.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday