Meciul dintre cei doi a durat trei ore și 16 minute. Djokovic l-a învins pe Ruud cu 7-6, 6-3, 7-5. Cei doi s-au mai întâlnit anterior de patru ori, iar Djokovic a câștigat toate partidele. După această victorie, Djokovic a devenit primul tenismen care câștigă fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) de cel puțin trei ori.

De asemenea, este primul jucător din istorie care câștigă 23 de titluri de Grand Slam la masculin, până acum fiind la egalitate cu Rafael Nadal, la 22. Și Serena Williams are tot 23 de turnee de Grand Slam câștigate, cei doi fiind depășiți de fosta jucătoare Margaret Court, cu 24 de titluri.

În primele patru meciuri ale acestui turneu, Djokovic nu a pierdut niciun set. Abia în sferturi, a pierdut primul set cu Karen Khachanov (11 ATP).

Pentru Ruud, finala de astăzi a fost a treia de Grand Slam disputată, după Roland Garros 2022 (pierdută cu Rafael Nadal) și US Open 2022 (pierdută cu Carlos Alcaraz). 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday