George Soros a declarat pentru Wall Street Journal într-un interviu publicat duminică, că îi preda fiului său, Alexander Soros – Alex, în vârstă de 37 de ani, controlul asupra imensului.

De-a lungul timpului, Soros, susținător al cauzelor liberale, a afirmat că nu vrea ca Fundația pentru o Societate Deschisă (OSF) să fie preluată de niciunul dintre cei cinci copii ai săi. Vorbind despre decizia de a preda fundația și restul imperiului său de 25 de miliarde de dolari fiului său, bătrânul Soros a spus că acesta “L-a câștigat”.

Alex a declarat că vrea să extindă obiectivele liberale ale tatălui său, dar că îmbrățișează și câteva cauze diferite. Acestea includ drepturile de vot și de avort, precum și echitatea de gen. Plănuiește să continue să folosească banii moșteniți pentru a sprijini politicienii americani de stânga.

De asemenea, Alex s-a caracterizat drept “mai politic” în comparaíe cu tatăl său. El s-a întâlnit recent cu oficiali ai administrației Biden, liderul majorității din Senat Chuck Schumer și șefii de stat, inclusiv președintele Braziliei Luiz Inácio Lula da Silva și prim-ministrul Canadei Justin Trudeau, pentru a susține probleme legate de fundațiile familiei.

ONG-ul OSF direcționează aproximativ 1,5 miliarde de dolari pe an către grupuri precum cele care susțin drepturile omului în întreaga lume și susțin construirea democrațiilor. Banii fundației merg și către universități și alte organizații educaționale.

Sursă: The Wall Street Journal

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday