Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat după negocierile de la Palatul Victoria, că mâine va continua greva din Educație, iar după consultarea documentului care va fi pus azi în dezbatere publică, vor înainta un răspuns.

Premierul Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern că la nivelul coaliției s-a agreat creșterea valorii sumelor pe care le vor primi profesorii în noua OUG care va fi pusă azi în dezbatere publică. Astfel, potrivit premierului, personalul didactic și didactic auxiliar au urma să primească o majorare de 25% a salariilor. De anul viitor, salariul debutantului va fi egal cu salariul mediu brut, iar procentul de 40% (asumat în OUG anterioară) va crește la 50%. De asemenea, sumele de formare profesionale de 1.500 vor fi acordate în octombrie personalului didactic și auxiliar, respectiv 500 de lei personalului nedidactic.

Pentru mâine, toți cei care lucrează în sistemul de învățământ vor lua o decizie. Ulterior, vom avea o nouă şedinţă de Guvern în care vom apropba OUG, şi în felul acesta conflictul de muncă se va încheia“, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday