Supranumit Unabomber, Ted Kaczynski a trimis prin poștă sau a livrat personal dispozitive explozive, vizând în principal oamenii de știință. A omorât trei persoane și a rănit alte 23, dintre care unele au suferit mutilări grave, în atacuri desfășurate pe teritoriul Statelor Unite din 1978 și până în 1995.

După o vânătoare care a durat aproape două decenii, Kaczynski fost arestat în cabana sa rudimentară din Montana în 1996, după ce a forțat Washington Post și New York Times să-i publice manifestul numit “Societatea industrială și viitorul ei”. Fratele și cumnata sa au recunoscut stilul și tonul lui Kaczynski în document și au alertat FBI-ul. A recunoscut în 1998 că a expediat 16 bombe pe care le-a confecționat singur. A fost condamnat la închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare condiționată.

La momentul morții, se afla într-o unitate medicală din Carolina de Nord, după ce în 2021 fusese mutat de la închisoare de maximă securitate din Colorado. Cauza decesului nu a fost făcută publică.

Surse alternative: BBC, DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday