Atacatorul, un refugiat sirian în vârstă de 31 de ani, a fost adus sâmbătă în fața judecătorilor. Procurorul general a declarat că acesta a refuzat să vorbească sau să răspundă la întrebările poliției sau ale judecătorilor, urmând să rămână în arest. Oficialul a precizat că cei patru copii, cu vârste cuprinse între 22 de luni și aproape trei ani, au primit în total 11 lovituri de cuțit, dar a confirmat că viața lor nu mai este în pericol. Pe lângă copii, au fost răniți și doi adulți, iar ambii sunt, de asemenea, în afara pericolului. Atacul a avut loc în sud-estul Franței, la Annecy.

Suspectul nu era cunoscut de către serviciile de informații și a fost descris ca fiind “un om fără adăpost”, aparent cu probleme psihice, “nu într-o stare normală”. Totuși, după analiza unor psihiatri, aceștia au stabilit că suspectul poate fi reținut. El are statut de refugiat în Suedia, unde locuiesc fosta sa soție și copilul de trei ani. Acesta a locuit în parcul unde a avut loc atacul timp de două luni. Poliția l-a descris ca fiind “agitat” și a transmis că nu a dat nicio explicație pentru presupusele sale acțiuni.

Procurorii au declarat că atacul nu este considerat ca având legătură cu terorismul, dar că autoritățile continuă să investigheze dacă atacatorul are legături cu vreo grupare teroristă.

Surse: BBC, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday