Columbia. Cei patru copii dispăruți în junglă în urmă cu 40 de zile, după un accident aviatic, au fost găsiți în viață.

Cei patru copii fac parte dintr-o comunitate indigenă din Columbia. Au fost găsiți în viață la mai mult de cinci săptămâni după ce avionul în care călătoreau s-a prăbușit într-o junglă deasă, a anunțat președintele columbian Gustavo Petro. Avionul – un Cessna 206 – transporta șapte persoane în momentul în care a emis o alertă de SOS din cauza unei defecțiuni a motorului, pe 1 mai.

Trei adulți, inclusiv pilotul și mama copiilor, au murit în urma prăbușirii. Cei patru frați, în vârstă de 13, 9, 4 ani, precum și un bebeluș acum în vârstă de 12 luni, au supraviețuit impactului. Salvatorii au găsit, cu ajutorul câinilor special antrenați, resturi de fructe pe care copiii le-au mâncat, precum și adăposturi improvizate cu vegetație din junglă. Autoritățile columbiene cred că cunoștințele lor despre supraviețuire în junglă le-au salvat viața.

Inițial, președintele țării anunțase de pe 17 mai că minorii au fost găsiți, însă salvatorii nu au confirmat informația și au anunțat atunci că continuă căutările.

Surse: BBC, The Guardian

Folosim cookies