Cei patru copii fac parte dintr-o comunitate indigenă din Columbia. Au fost găsiți în viață la mai mult de cinci săptămâni după ce avionul în care călătoreau s-a prăbușit într-o junglă deasă, a anunțat președintele columbian Gustavo Petro. Avionul – un Cessna 206 – transporta șapte persoane în momentul în care a emis o alertă de SOS din cauza unei defecțiuni a motorului, pe 1 mai.

Trei adulți, inclusiv pilotul și mama copiilor, au murit în urma prăbușirii. Cei patru frați, în vârstă de 13, 9, 4 ani, precum și un bebeluș acum în vârstă de 12 luni, au supraviețuit impactului. Salvatorii au găsit, cu ajutorul câinilor special antrenați, resturi de fructe pe care copiii le-au mâncat, precum și adăposturi improvizate cu vegetație din junglă. Autoritățile columbiene cred că cunoștințele lor despre supraviețuire în junglă le-au salvat viața.

Inițial, președintele țării anunțase de pe 17 mai că minorii au fost găsiți, însă salvatorii nu au confirmat informația și au anunțat atunci că continuă căutările.

Surse: BBC, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday