Biroul de presă al DNA informează că fostul primar Constantin Boșcodeală a fost trimis în judecată în stare de libertate. El este cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave.

Concret, procurorii arată că în perioada 2011 – 2013, Boșcodeală și-a încălcat atribuțiile de serviciu când a încheiat contracte de finanțare în valoare de 3,3 milioane de euro cu două cluburi sportive, deși acestea nu îndeplineau condițiile legale. El a prejudiciat astfel bugetul Primăriei, care s-a constituit parte civilă în cauză. În dosar au fost dispuse măsuri asiguratorii. 

Boșcodeală a fost achitat definitiv în dosarul “Orizont” la finalul anului 2019, pentru că fapta, produsă în 2001, s-a prescris. DNA amintește că fostul primar a mai fost trimis în judecată pentru infracțiuni de abuz în serviciu.

Foto: Facebook/Constantin Boscodeala

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday