Alejandro Núñez Vicente, în vârstă de 23 de ani, a prezentat scaunul pentru avion cu două niveluri, pentru prima dată anul trecut, pentru CNN. După acest moment, însă au început o serie de discuții pe internet legate de utilitatea și confortul acestui tip de scaun. 

Vicente a spus, însă, că respingerea scaunului său supraetajat era de așteptat, întrucât oamenii manifestă de cele mai multe reticență în ceea ce privește acceptarea unor lucruri care le pot schimba viața, urmând ca după ce le folosesc mai mult timp să le accepte și să le aprecieze.

După acest moment a mers la Aircraft Interiors Expo (AIX), în Hamburg, Germania, unde și-a prezentat în mod oficial invenția, continuând să lucreze pentru perfecționarea sa. Anul acesta, prototipul său de scaun va fi testat, în cadrul aceluiași eveniment, de un număr mare de reprezentanți ai companiilor aeriene.

Sursa Foto: CNN

În acest context, Alejandro Núñez Vicente a mărturisit că așteaptă să primească feedback pentru a-și îmbunătăți invenția. De asemenea, a spus că cei interesați să testeze scaunul pot oricând să facă acest lucru la Madrid, dar și online deoarece a fost lansat și în Metavers. 

Criticii scaunului au spus că acesta nu ar putea fi folosit de pasagerii care suferă de claustrofobie și că are în vedere doar satisfacerea intereselor companiilor aeriene de a înghesui cât mai mulți pasageri într-un avion.

Alejandro Núñez Vicente a explicat însă că scaunele supraetajate nu au scopul de a înlocuit toate scaunele dintr-un avion ci doar o parte a lor. De asemenea, a spus că ideea din spatele acestui design a avut în vedere crearea unui scaun care să le permită pasagerilor înalți să își întindă picioarele în timpul călătoriei, el însuși fiind înalt și confruntându-se cu astfel de probleme.

În ciuda acestui fapt, Alejandro Núñez Vicente, recunoaște că motivul pentru care companiile aeriene sunt atrase de acest tip de scaun este legat de numărul mai mare de pasageri pe care l-ar putea avea într-un singur avion.  

Ideea i-a venit lui Alejandro Núñez Vicente, în 2021, când era încă în perioada studiilor, la care a renunțat pentru a se concentra pe lansarea acestui scaun. De atunci și până acum a încheiat acorduri cu mai multe companii care îl finanțează pentru a-și duce prototipul la final.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday