Executivul a anunțat, într-un comunicat de presă, că în ședința de joi, 8 iunie, va adopta memorandumul privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua lege a salarizării. Discuțiile între reprezentanții guvernului și cei ai sindicatelor din învățământ au avut loc prin telefon.

Guvernul spune că prin acest memorandum, sunt consolidate garanțiile sale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar.

Ministerul Educației arată, într-o informare de presă emisă separat, că “noua lege va avea la bază principiul potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie, utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023”.

De asemenea, la nivelul învățământului preuniversitare, personalul va avea dreptul la o indemnizație de concediu calculată în raport cu numărul zilelor de concediu înmulțită cu media zilnică a salariului de bază și a sporurilor/indemnizațiilor de care beneficiază, corespunzător fiecărei luni calendaristice în care se efectuează concediul de odihnă, mai precizează Ministerul Educației.

Memorandumul poate fi consultat AICI.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday