Update 21:50: Potrivit INFP,  un alt cutremur cu magnitudinea de 3.2, la adâncimea de 5.5 km, a fost înregistrat la Arad, la ora 21:04:09. Cutremurul s-a produs la 22km E de Arad, 50km NE de Timisoara, 72km SE de Bekescsaba, 94km N de Resita.

Update ora 21:10: IGSU transmite că, până la acest moment, au fost primite șase apeluri la 112 (4 în județul Arad, 1 în județul Sălaj și 1 în județul Maramureș) care semnalau desprinderea unor elemente de construcție de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuință.

În alte județe unde seismul a fost resimțit, respectiv Timiș, Bihor, Hunedoara și Caraș-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetățenilor.

Update ora 20:50: Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis că, până la acest moment, la Arad sunt două solicitări pentru degajarea unor elemente de construcție de pe clădiri și nu au fost raportate probleme deosebite.

Știrea în forma inițială: Arad. Un cutremur cu magnitudinea 5,2 pe scara Richter s-a produs la ora 20:26, la o adâncime de 15 km. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a transmis că seismul s-a manifestat la ora 20:26:52 în Arad, iar magnitudinea acestuia a fost de 5,2, la adâncimea de 15 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11km SE de Arad, 42km N de Timisoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Resita, 99km E de Szeged.

Potrivit IGSU, până la acest moment nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday