Craig Federighi, șeful departamentului de software al Apple, i-a atenționat pe utilizatori că inteligența artificială din spatele funcției de autocorectare a cuvintelor le va învăța inclusiv pe cele vulgare.

Actualizarea va fi disponibilă în iOS 17, a cărui versiune beta va deveni publică luna viitoare. Versiunea generală a sistemului de operare va fi lansată în septembrie, lună în care Apple lansează, de obicei, noile iPhone-uri.

Funcția de autocorectare de pe iPhone a avut mereu probleme, uneori luând un cuvânt scris greșit și înlocuindu-l cu ceea ce consideră o opțiune logică, dar care poate schimba total sensul unei fraze sau propoziții, explică The Guardian.

În afară de modificarea autocorectorului, compania a dezvăluit și noi produse în cadrul conferinței dezvoltatorilor, printre care o cască de realitate mixtă și detalii despre noile modele de iMac și MacBook. Luni, acțiunile Apple au atins un maxim istoric, iar valoarea de piață a companiei a depășit trei miliarde de dolari, un nou record. 

Sursa: The Guardian

Foto: Ahilfoto1 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday