SUA. Pilotul aeronavei private care a survolat Washington DC duminică și-a pierdut cunoștința, iar avionul s-a prăbușit când a rămas fără carburant. Toate cele patru persoane de la bord au murit.

Conform Washington Post, care citează două persoane familiarizate cu problema, o echipă a National Transportation Safety Board, ce efectuează căutări a ajuns deja în zona unde avionul s-a prăbușit. 

Conducătorul acesteia a anunțat însă că se așteaptă ca operațiunea să dureze mai multe zile, din cauza terenului greu accesibil și a faptului că aeronava s-a fragmentat foarte mult în urma impactului.

Experții citați de Washington Post spun că, din primele date, avionul s-ar fi prăbușit pentru că pilotul și-a pierdut cunoștința, probabil din cauza unor probleme legate de presurizare și pentru că aeronava ar fi zburat pe pilot automat până când a rămas fără combustibil, în sud-vestul statului Virginia.  

Administrația Federală a Aviației a declarat că, informațiile preliminare arată că pilotul și toți cei trei pasageri au murit, “în circumstanțe necunoscute”.

John Rumpel, rudă cu două dintre persoanele din avion a declarat că autoritățile i-au spus că toate cele patru persoane din avion – inclusiv fiica și nepoata sa de 2 ani și jumătate – au murit. De asemenea, a spus că poliția l-a informat că încă investighează cauzele incidentului, dar că este probabil ca avionul să se fi prăbușit din cauza unor probleme legate de presurizare.

Reamintim, Autoritatea aeronautică americană a comunicat că aeronava privată decolase, duminică, de pe un aeroport din Tennessee, și se îndrepta către aeroportul Long Island MacArthur din New York, dar s-a întors și a zburat direct pe deasupra Washington DC, intrând în spațiul de interdicție aeriană al Casei Albe înainte de a se prăbuși.

Sursa: The Washington Post

Folosim cookies