Incidentul s-a produs la puțin timp după ora locală 15 (22, ora României). Pe rețelele de socializare americane a fost raportată o explozie puternică, auzită în DC, Virginia și Maryland. Ulterior, Comandamentul de Apărare Aerospațială NORAD a comunicat că explozia a fost provocată de trecerea la viteză supersonică (boom sonic) a unor avioane F-16, decolate de la baza Andrews, care au fost autorizate să facă acest lucru pentru a intercepta un avion privat ce nu a răspuns la apeluri și care s-a îndreptat spre zona de interdicție aeriană din centru Washington DC, unde se află Casa Albă și Capitoliul.

Potrivit NORAD, Cessna s-a prăbușit mai târziu în sud-vestul statului Virginia, lângă Pădurea Națională George Washington. Nu este clar de ce avionul privat nu a răspuns sau de ce s-a prăbușit, dar, potrivit Washington Post, care citează trei surse anonime din administrație, acesta nu a fost doborât de avioanele de vânătoare. Potrivit NORAD, aeronavele F-16 au folosit doar rachete de semnalizare pentru a încerca să atragă atenția pilotului Cessna.

Autoritatea aeronautică americană a comunicat că aeronava privată decolase din Tennessee, și se îndrepta către aeroportul Long Island MacArthur din New York, dar s-a întors și a zburat direct pe deasupra Washington DC, înainte de a se prăbuși.

Președintele Biden juca golf cu fratele său Jimmy, pe terenul de lângă baza Andrews, la ora la care s-a produs incidentul.

Sursa: The Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday