Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk a informat că o rachetă rusească a căzut între două locuințe și a provocat o explozie în urma căreia au fost rănite 21 de persoane, inclusiv cinci copii, iar o fetiță de doar doi ani și-a pierdut viața. Volodimir Zelenski a scris pe Telegram că “încă o dată, Rusia dovedește că este un stat terorist”.

Pe parcursul nopții, militarii ucraineni din regiunea Kievului au interceptat șase rachete de croazieră și cinci drone Shahed, de fabricație iraniană. Martorii au declarat pentru Reuters că au auzit mai multe explozii în regiunea capitalei, dar nu în oraș, semn că sistemele de apărare au lovit dronele și proiectilele.

În Crimeea, la Dzhankoi, militarii ruși au doborât o dronă lansată de ucraineni, conform unui consilier din administrația rusă instalată de Moscova în peninsulă. El a adăugat că “toate serviciile funcționează normal”.

În jurul Bakhmut continuă luptele între militarii ucraineni și cei ruși, care au înlocuit mercenarii Wagner. Evgheni Prigojin, șeful Wagner, a declarat sâmbătă că 99% dintre luptătorii săi au părăsit orașul. Bakhmut nu mai are importanță strategică, potrivit analiștilor militari, dar controlarea lui este un obiectiv pentru Moscova, care spune că în acest fel va putea avansa mai departe în regiunea industrială Donbas.

Surse alternative: PravdaUA, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday