Într-un videoclip postat joi pe contul său de Instagram, Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, a prezentat în detaliu Quest 3, care combină realitatea virtuală cu cea augmentată, în ceea ce se numește “realitate mixtă”. Vor fi puse în vânzare începând din această toamnă și vor permite utilizatorilor să interacționeze în medii complet digitalizate, având totuși controlul și asupra mediului real.

Producătorul mai susține, de asemenea, că Quest 3 permite utilizatorilor capacitatea de a comuta între lumea reală și spațiul virtual, fără întreruperi. Quest 2, versiunea anterioară a dispozitivului, oferă doar imagini neclare, alb-negru, ale mediului din jurul utilizatorului. Totuși, Financial Times observă că dispozitivul nu pare să dispună de tehnologia care ajustează ecranul în funcție de direcția în care privește utilizatorul, o funcție prezentă în ultima generație de căști de realitate mixtă produse de Sony.

Șeful Meta susține că Quest 3 sunt “cele mai puternice căști de realitate virtuală produse de Meta până acum”, cu până la 40% mai subțiri decât versiunea anterioară și cu o performanță grafică dublă. Presa de specialitate scrie că Meta s-a grăbit să prezinte un dispozitiv accesibil, înainte ca Apple să vină cu varianta sa de căști de realitate virtuală, săptămâna viitoare, la un preț mult mai mare, probabil de aproximativ 3.000 de dolari. 

Dezvoltarea dispozitivelor de realitate virtuală se încadrează în marele proiect Metaverse al Meta, care explorează modalități de dezvoltare a experiențelor virtuale.

Sursa: Financial Times, Meta

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday