Marius Budăi, ministrul Muncii: S-au luat în calcul cererile sindicatelor, s-a mărit cu o mie de lei brut salariul cadrelor didactice și auxiliare, și cu 400 salariile personalului nedidactic. Vom continua discuțiile cu sindicaliștii pentru noua lege a salarizării, primii vor fi cei din educație.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile s-au încheiat, acesta este mesajul pe care-l transmitem public.

Ligia Deca, ministrul Educației: Prin actul normativ de azi, acoperim solicitările publice ale cadrelor didactice. El garantează, din nou, faptul că noua lege a salarizării va respecta principiul ca salariul brut al debutantului să fie egal cu salariu mediu brut pe economie. 

Ministerul Educației a purtat discuții cu liderii de sindicat și va mai discuta despre legea salarizării. Aceste creșteri, pe noua grilă, vor fi etapizate în trei tranșe, prima fiind de 40% de la 1 ianuarie anul viitor. Creșterile se aplică la salariu de bază din grilă.

Marius Nistor, de la Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”: Mandatul este unul foarte clar. Grila de salarizare să fie pusă în aplicare în integralitate din această lună. Nu există alt mandat, nu avem ce discuta. De marți încolo, vor continua acțiunile de protest. Ne-au chemat să ne anunțe că a trecut acest proiect de ordonanță de urgență, că el trebuie adus la cunoștință colegilor de la școli. Nu există niciun element de noutate. Noi v-am spus care este mandatul meu.

Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ: Soluția trebuie să fie cea care rezolvă revendicările noastre. Mandatul pe care l-am primit a fost acela de a respinge oferta, oamenii decid dacă greva încetează sau nu. Așteptăm. Decizia le aparține lor. Eu merg mai departe cu mandatul pe care l-am primit. Nu este de acceptat ca această grilă să se aplice în trei ani de zile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday