Cei 777 de deținuți au fost eliberați în ultimele săptămâni, conform cifrelor oficiale transmise de autoritățile din Ungaria pentru Reuters. “Încarcerarea cetățenilor străini costă închisorile maghiare miliarde de forinți în fiecare an, a transmis Direcția Penitenciarelor din Ungaria, precizând că 2.636 de infractori sunt încarcerați în închisorile ungare pentru trafic de persoane.

Guvernul premierului Viktor Orban a emis în luna aprilie un decret care permite eliberarea din închisoare a cetățenilor străini condamnați pentru trafic de persoane, cu condiția ca aceștia să părăsească Ungaria în termen de 72 de ore de la eliberare. Dacă sunt legitimate de polițiști pe teritoriul Ungariei, după acest termen de 3 zile, persoanele condamnate vor fi aduse înapoi în închisoare unde își vor ispăși pedeapsa fără posibilitate de eliberare condiționată.

Decizia a înfuriat însă Austria, una dintre principalele destinații pentru migranții care se îndreaptă treptat spre țările din vestul Europei. Viena consideră că eliberarea infractorilor încarcerați în închisorile din Ungaria reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Austriei. 

Sursa: Reuters

Foto: Willeecole | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday