Structura funcționează sub umbrela agenției spațiale americane și a fost formată anul trecut, din 16 experți din domeniile științei, fizicii și astrobiologiei. Grupul a susținut o conferință de presă de patru ore, înainte de a publica un amplu raport în luna iulie.

David Spergel, președintele comisiei, a declarat că rolul echipei nu este acela de a rezolva natura evenimentelor, ci de a oferi NASA o “foaie de parcurs” pentru viitoarele analize. A atenționat că echipa are la dispoziție puține date de înaltă precizie și nu dispune de metode fiabile din punct de vedere științific pentru documentarea OZN-urilor.

Spergel a explicat că fenomenele în cauză sunt, cel mai adesea, detectate și înregistrate cu camere și echipamente necalibrate, dar și că efortul de cercetare a fost până acum dezorganizat și dispersat între diverse agenții ale guvernului american. El a conchis:  “Ştim că există o mulțime de planete, deci o mulțime de medii potențiale pentru viață. Încă nu am găsit viață dincolo de Pământ, dar o căutăm în continuare”.

Avi Loeb, astrofizician la Harvard, a declarat pentru BBC că, pe orbita Pământului în jurul Soarelui, pot fi detectate doar obiectele cu un diametru de 100-200 de metri, ceva mai mari decât un teren de fotbal. Obiectele mai mici s-ar putea strecura prin spațiu, în jurul planetei, neobservate.

În cadrul şedinţei, gruparea relevă că în fiecare an sunt raportate sute de apariții de fenomene anormale neidentificate (UAP), dintre care multe nu apar la ştiri sau sunt, în cele din urmă, explicate. Totuşi, specialiştii ilustrează un caz din 2004, când doi piloți de vânătoare ai Marinei Americane au filmat un obiect rotund care plutea la aproximativ 160 de kilometri deasupra Oceanului Pacific. Alte două videoclipuri filmate în 2015 înfăţişează obiecte ce se rotesc și se deplasează în aer. Pentagonul a declarat ambele apariții drept inexplicabile.

Surse alternative: Reuters, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday