Potrivit autorităților militare de la Kiev, au fost lovite blocuri de locuințe și o clinică medicală. Inițial acestea au susținut că doi copii au fost uciși, după care au revenit și au precizat că sunt trei victime, dintre care una este un copil.

La Kiev, în urma bombardamentelor, există victime, inclusiv un copil

În decursul lunii mai, Rusia a lansat în total 17 atacuri cu rachete și drone asupra capitalei ucrainene, dar atacul de 1 iunie este cel care a produs cele mai multe victime. La începutul acestei săptămâni, o femeie care urmărea atacul aerian de la balconul locuinței sale a fost ucisă, iar autoritățile ucrainene au îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi atunci când sunt declanșate alarmele aeriene și să nu posteze pe rețele imagini din timpul acestora, pentru a nu facilita detectarea poziției în care se află bateriile de apărare.

Deși antiaeriana ucraineană a devenit din ce în ce mai eficientă în interceptarea dronelor și a rachetelor rusești, resturile acestora căzute la sol provoacă incendii și pagube.

Autoritățile ucrainene au trimis tuturor locuitorilor sms-uri prin care le cer să își oprească camerele de supraveghere, posibil pentru a nu devoala mișcările de trupe.

Sursă alternativă: PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday