Înregistrarea conține o discuție din iulie 2021, făcută la clubul de golf al lui Trump din Bedminster, New Jersey, cu două persoane care lucrează la autobiografia fostului șef de cabinet al lui Trump, Mark Meadows. La discuție mai participă asistenți angajați de fostul președinte, inclusiv specialistul în comunicații Margo Martin. Aceștia nu aveau autorizații de securitate care să le permită accesul la informații clasificate.

Potrivit CNN, care nu a ascultat înregistrarea dar citează mai multe persoane care au avut acces la aceasta, discuția pare a arăta că în vara anului 2021, la șase luni după ce părăsise funcția, Donald Trump era conștient de faptul că a păstrat materiale clasificate, ceea ce constituie infracțiune. Comentariile lui Trump sugerează că ar dori să împărtășească informațiile secrete, dar este conștient de limitările capacității sale, după părăsirea funcției, de a declasifica astfel de documente.

CNN arată că înregistrarea audio ajunsă pe mâna procurorilor federali are o bucată de două minute, în care Trump vorbește despre planurile pregătite de Pentagon pentru o eventuală atacare a Iranului. Procurorii au adus în fața unui mare juriu federal martori care să autentifice înregistrarea, fiind audiat inclusiv generalul Mark Milley, șeful militar al Armatei SUA.

Autobiografia lui Meadows include o relatare a ceea ce pare a fi aceeași întâlnire, în timpul căreia Trump își amintește de un raport de patru pagini scris de generalul Mark Milley privind planul de atacare a Iranului.

Donald Trump a susținut tot timpul că nu a făcut nimic greșit și că documentele secrete găsite de FBI la reședințele sale ar fi fost declasificate. Potrivit CNN, ancheta procurorului special în acest caz pare să se apropie de sfârșit, deși încă nu a fost formulată nicio acuzație penală.

Sursa: CNN

Foto:Joe Sohm | Danny Raustadt | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday