Presa americană scrie, citând surse familiarizate cu problema, că fostul vicepreședinte republican își va începe campania electorală pentru a intra în cursa internă a partidului pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale, cel mai probabil miercuri, pe 7 iunie, în Des Moines, Iowa. Este de așteptat ca Mike Pence să lanseze atunci un videoclip de campanie și să țină un discurs.

Conform CBS News, Iowa este o prioritate pentru Pence, care se bazează pe alegătorii evanghelici, întrucât are aceeași religie cu aceștia. În ultimele zile, scrie Reuters, Pence a vizitat mai multe biserici evanghelice din SUA.

Fostul vicepreședinte republican intră într-o cursă strânsă împotriva fostului președinte Donald Trump, a guvernatorul Floridei Ron DeSantis, a fostului guvernator al Carolinei de Sud Nikki Haley, a senatorului Tim Scott și a altor candidați. 

Reuters, care citează sondajul făcut de RealClearPolitics scrie că, până acum, Trump pare favoritul în cursa din interiorul Partidului Republican pentru alegerea candidatului la alegerile prezidențiale, cu 53% din voturi. În ceea ce îl privește pe Pence, se estimează că acesta ar avea aproximativ 4% din voturi.

Fostul vicepreședinte păstrează, în ceea ce privește programul său, numeroase politici promovate de Donald Trump, prezentându-se însă ca un candidat îndreptat mai mult către consens. Această poziție ar putea să atragă anumiți susținători ai viziunii fostului președinte, dar care sunt deranjați de retorica și comportamentul său.

Mike Pence a intrat în conflict cu Donald Trump încă de când acesta din urmă a pierdut alegerile din 2020. Atunci, Pence a refuzat solicitarea fostului președinte de a intra alături de el în lupta de contestare a rezultatului alegerilor. De asemenea, a spus că Trump i-a pus familia în pericol în timpul atacului asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

Surse: CBS News, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday