În timpul unei reuniuni a Comisiei pentru Securitate Națională, președintele Chinei a declarat: “Complexitatea și dificultatea problemelor de securitate națională cu care ne confruntăm acum au crescut semnificativ. Trebuie să ne gândim la ceea ce este mai important și să fim gata pentru cel mai rău scenariu. Trebuie să ne pregătim să trecem prin testele majore ale vânturilor puternice și ale valurilor aspre, și chiar ale mărilor periculoase și furtunoase”.

Xi Jinping a solicitat accelerarea modernizării sistemului și capacităților de securitate națională a Chinei, cu accent pe procesul de construire a unui sistem de monitorizare a riscurilor și avertizare timpurie, îmbunătățirea securității datelor și a inteligenței artificiale.

De zece ani de când a venit la putere, Xi Jinping a făcut din securitatea națională o paradigmă-cheie, cu ramificații în toate aspectele guvernării, spun analiștii. În accepțiunea sa, securitatea națională acoperă politica, economia, apărarea, cultura, ecologia și spațiul cibernetic. În mandatele sale, statul a adoptat legi pentru protejarea împotriva amenințărilor percepute, cum ar fi terorism, contraspionaj, securitate cibernetică, organizații străine neguvernamentale, servicii străine de informații și securitatea datelor.

Percepția că securitatea a înlocuit creșterea economică ca prioritate principală a Beijingului este agravată de multiplele raiduri recente asupra unor companii străine, care au speriat investitorii. Această situație se înregistrează într-un moment în care guvernul încearcă să atragă investițiile străine pentru a ajuta la revigorarea unei economii încetinite, îngreunată de trei ani de restricții din pandemie. 

 Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday