Anunțul a fost făcut de ministrul Lucian Bode, după o întâlnire cu reprezentanți ai sindicatelor din cadrul structurilor MAI. Părțile au convenit ca ”începând cu data de 1 iunie 2023, pentru soldele și salariile de funcție să fie aplicat nivelul acestora astfel cum este prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022”.

Sindicatele din poliție au solicitat în primul rând aplicarea integrală a Legii 153, lucru care se va întâmpla în prima etapă aplicând legea începând cu 1 iunie pentru tot ce înseamnă drepturi salariale, solde de grad și, după rectificare, acordarea acelor sporuri care sunt cuprinse în Legea 153”, a declarat ministrul Bode.

Ministerul de Interne precizează că acest lucru înseamnă că soldele și salariile de funcție vor fi majorate la nivelul acestora prevăzut de lege pentru anul 2022, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie, care se plătesc în luna iulie 2023.

Ulterior, Sindicatul Europol a venit cu precizări: ”Este vorba despre acordarea ultimei tranșe restante din valoarea salariului prevăzut în grila din Legea 153/2017 începând cu 1 iulie, pe care o vom resimți la salariul lunii august și care însumează, în medie 374 lei net. Iar partea a doua a restanței, reprezentată de aplicarea integrală a Legii 153/2017, prin calculul tuturor elementelor salariale la noul salariu să se realizeze în luna august când va avea loc rectificarea, și pe care o vom resimți la salariul lunii septembrie”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday