Publicația americană scrie în analiza sa că, încercând să transforme Las Vegas într-o destinație mai luxoasă și accesibilă doar pentru anumite persoane, cazinourile nu mai oferă atât de mulți bani ca înainte pentru o mână câștigătoare de blackjack, de exemplu. Pariurile la ruletă sunt mai riscante, iar cele mai multe jocuri de noroc sunt acum mai costisitoare.

Jucătorii de blackjack au pierdut aproape un miliard de dolari în cazinourile din Vegas anul trecut, a doua cea mai mare pierdere înregistrată din 2007, potrivit datelor Nevada Gaming Control Board. Pe lângă câștigurile mai mici, turiștii plătesc acum mai mult pentru a vizita orașul. Toate prețurile, de la camere de hotel la concerte și restaurante, au crescut considerabil în ultimii ani. 

Cazinourile de-a lungul bulevardului Las Vegas Strip au încasat anul trecut aproape 8,3 miliarde de dolari din jocurile de noroc, un nou record, depășind cu peste 25% veniturile încasate cu un an în urmă. În 2022, numărul turiștilor a fost mai mic decât în 2019, dar anul trecut oamenii au cheltuit totuși sume record în Nevada. 

Wall Street Journal exemplifică în cazul jocului de blackjack că, atunci când un jucător câștigă o mână, pentru fiecare 10 dolari pariați câștigă 15. În prezent, multe cazinouri plătesc doar 12 dolari pentru aceiași 10 dolari pariați. Directorii de cazinouri argumentează însă că, odată cu scumpirea forței de muncă, jocurile care necesită dealeri sunt mai costisitoare, iar mizele mici nu sunt profitabile. Tot în acest sens, cazinourile reduc din mesele de jocuri de cărți. Anul trecut, cazinourile din Vegas aveau, în total, aproximativ 1.090 de mese de blackjack, cu 19% mai puțin decât în urmă cu un deceniu.

“Turiștii din Vegas ar putea să nu observe – sau pur și simplu să nu le pese – de avantajul sporit al cazinourilor”, a declarat Bill Zender, un consultant de cazinouri specializat în jocuri de masă. Acesta mai precizează însă că, în timp, cazinourile riscă să piardă astfel din clienți. “Dacă te duci într-un cazinou, joci și îți pierzi banii destul de repede aproape de fiecare dată, nu simți că sentimentul și satisfacția merită banii pe care îi plătești”, a mai explicat acesta.

Analiza completă pe Wall Street Journal

Sursă Foto: Cafebeanz Company | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday