Meteorologii au emis o avertizare de Cod Portocaliu de averse torențiale, valabil azi în intervalul 12:00 – 20:00, pentru județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Local, cantitățile de apă vor fi de 40-50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Simultan, începând de la ora 11:00 și până la ora 23, este valabil și un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Se vor manifesta descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, sudul Crișanei, vestul Transilvaniei, Oltenia și la munte. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi astăzi, izolat, și în celelalte regiuni. În a doua parte a zilei de joi (01 iunie), local în vestul, centrul țării și la munte, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday