Acțiunile Nvidia au crescut cu peste 5% în timpul ședinței de marți și se tranzacționează cu peste 400 de dolari, după ce directorul executiv al companiei, Jensen Huang, a anunțat luni lansarea unui nou supercomputer și încheierea de noi parteneriate cu WPP și SoftBank în domeniul inteligenței artificiale. 

Compania cu sediul în California este acum evaluată la peste o mie de miliarde de dolari, prima din sectorul producerii de cipuri care reușește să depășească pragul, și la mare distanță de firme rivale precum Taiwan Semiconductor Manufacturing. Apple, Amazon, Alphabet (Google) și Microsoft sunt celelalte companii americane cu o valoare de piață de peste o mie de miliarde de dolari în prezent.

Acțiunile companiei au explodat în ultimul an, pe fondul rezultatelor financiare mult peste așteptări înregistrate de sectorul producerii de componente pentru dezvoltarea AI. Analiștii explică faptul că Nvidia “a impresionat” investitorii săptămâna trecută, estimând că vânzările vor crește în jurul nivelului de 11 miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului în curs, depășind cu peste 50% previziunile anterioare ale Wall Street. Având în vedere că evaluarea este cu multe peste media pe termen lung, va exista o presiune semnificativă pentru a crește în continuare la un nivel cel puțin la fel de ridicat. Ar putea exista și o volatilitate în prețul acțiunilor Nvidia, în viitor”, explică experții.

Surse: Financial Times, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday