Update ora 16: Întâlnirea dintre sindicaliști și președintele Iohannis de la Cotroceni s-a încheiat. La finalul discuțiilor, reprezentanții sindicatelor au făcut declarații de presă:

  • I-am prezentat domnului președinte problemele noastre – problema cu acordarea unei majorări salariale în perioada imediat următoare și cea care prevede că profesorul debutant să înceapă de la salariul mediu brut.
  • A spus că se angajează ca în cazul în care se va semna un acord, îl va gira. Ar trebui ca șefii coaliției să facă acordul. Șeful statului s-a oferit să garanteze că va fi pus în aplicare.
  • Astăzi și mâine ne consultăm cu colegii noștri și vom lua o decizie. Partidele politice aflate la putere au înțeles nemulțumirile, că oamenii nu mai pot fi ignorați.
  • Mâine ne consultăm, colegii vor fi informați corect și urmează să ia o decizie dacă vor continua greva. Nu facem niciun pas înapoi. Este important ca solicitările să fie puse în aplicare. Vom discuta dacă angajamentul președintelui poate duce la detensionarea conflictului. 
  • Singurul lucru suplimentar față de ce ni s-a promis până acum este că acordul va fi girat de președinte. Oamenii au respins acordul și anterior, dar acum va purta parafa președintelui, altceva nu. Oamenii vor hotărî. Mâine va fi grevă.

Update ora 15:00: G4Media relatează că liderii celor trei mari sindicate din Educație vor fi primiți de președintele Iohannis pentru discuții. Peste 20 de mii de profesori, personal auxiliar și nedidactic au mers în marș din Piața Victoriei spre Palatul Cotroceni. Negocierile purtate marți cu premierul Nicolae Ciucă la Guvern au eșuat. Liderii celor trei sindicate din învățământ au anunțat că greva generală din școli și protestele continuă.

Știrea în forma inițială: Peste 15 mii de persoane participă la mitingul angajaților din educație. Mulțimea a plecat din Piața Victoriei spre Palatul Cotroceni. Proteste similare în mai multe orașe din țară.

Sindicaliştii din Educaţie au anunțat anterior că la mitingul de azi vor participa peste 20 de mii de profesori din toată țara. Potrivit estimărilor televiziunilor, până la acest moment s-au adunat în jur de 15 mii de persoane, dar Edupedu relatează că mai multe autocare sunt încă în drum spre București. Manifestanții au pornit în marș spre Cotroceni.

De asemenea, mai multe grupuri de elevi au ajuns în Piața Victoriei pentru a-și susține profesorii. Participanții vor porni din Piața Victoriei spre Palatul Cotroceni.

Profesori, personal auxiliar și nedidactic s-au adunat și la Cluj, Timișoara, Drobeta Turnu Severin, Sfântu Gheorghe. Potrivit programului, manifestația ar trebui să se încheie în jurul orei 16:00.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday