Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu de averse torențiale și grindină, valabilă azi de la ora 12:00 și până la ora 20:00. Zonele vizate sunt județele Caraș – Severin, Timiș, Hunedoara și Arad.

Aceasta informează că în județele Caraș – Severin, Timiș, Hunedoara și Arad vor fi averse torențiale și grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 40-70 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

De asemenea, a emis și o avertizare Cod Galben valabilă tot de azi, de la ora 11:00 și până la ora 23:00. În acest interval, local, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și în Oltenia. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Adaugă că astfel de fenomene vor fi astăzi, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni. În jumătatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferică se va menține pronunțată și în a doua parte a zilei de miercuri (31 mai).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday