Purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă filipineze a explicat că inițiativa aparține Statelor Unite și Japoniei, iar Australia va participa ca observator. Antrenamentele vor avea loc între 1 și 7 iunie, în apropierea provinciei Bataan, și vor implica patru nave filipineze, una americană și una japoneză. Scopul va fi de a îmbunătăți colaborarea între state.

Oficialul a adăugat că următorul exercițiu maritim va include simulări de combatere a pirateriei și un exercițiu de interceptare, cu o navă care transportă arme de distrugere în masă.

Reuters scrie că Filipine a fost invitată pentru prima dată să participe la astfel de exerciții în luna februarie, de SUA și Japonia. În aceeași perioadă, țara a acuzat China că a folosit un laser militar împotriva unei nave care se ocupa de aprovizionarea cu alimente. Japonia, SUA și Australia au condamnat constant acțiunile Beijingului din Marea Chinei de Sud.

Sursa: Reuters

Foto cu caracter ilustrativ, sursa: Christoph Lischetzki | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday