Atacurile au avut loc chiar înainte ca Kievul să aniverseze 1.541 de ani de la prima atestare a orașului. Ziua este marcată în mod obișnuit de târguri stradale, concertele și expoziții speciale la muzee, evenimente care s-au întâmplat și anul acesta, dar la o scară mai mică. Atacul a început la scurt timp după miezul nopții.

Informațiile preliminare arată că raidul aerian a fost cel mai mare atac cu drone asupra Kievului de la începutul invaziei, în februarie 2022, a declarat Serghei Popko, șeful administrației militare din Kiev.

Mai multe cartiere din Kiev au fost vizate de atacul de azi noapte, inclusiv cartierul istoric Pecherskyi, unde un incendiu a izbucnit pe acoperișul unei clădiri de nouă etaje din cauza căderii unor resturi de drone, au declarat pe Telegram oficiali ai administrației militare din Kiev.

De asemenea, primarul a mai declarat că în cartierul Holosiivskyi, situat în sud-vestul Kievului, resturi de drone căzute au incendiat un depozit cu trei etaje, distrugând o suprafață de o mie de metri pătrați a unei construcții. De altfel, un alt incendiu a izbucnit după ce resturi de drone care au căzut au lovit o clădire de birouri de șapte etaje din vestul orașului. 

Reuters relatează că Moscova a intensificat luna aceasta, după o pauză de aproape două luni, atacurile cu rachete și drone, vizând instalațiile militare și mai multe depozite, pe fondul pregătirilor pentru contraofensiva ucraineană. 

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday