Conform Serviciului de informații militare (GUR), citat de presa ucraineană, Rusia ar urma să-și contamineze propriii soldați și să-i expună radiațiilor prvocate de arme chimice, urmând apoi să prezinte rănile de pe corpurile acestora ca presupuse dovezi ale unui atac ucrainean.

Totodată, GUR mai subliniază că, pentru a perturba lansarea contraofensivei ucrainene, sâmbătă, forțele ruse au început să pună în aplicare această operațiune sub steag fals în teritoriile ocupate din regiunea Zaporijie. Serviciul de informații militare mai precizează că forțele ucrainene folosesc doar mijloace convenționale de luptă în timpul ciocnirilor cu forțele ruse, iar “tacticile inamicului nu sunt în măsură să influențeze cursul evenimentelor de pe front”. 

Vineri, ucrainenii au transmis că rușii ar urma să lanseze în următoarele ore “o provocare la scară largă” în zona Centralei Nucleare Zaporijie, pentru care vor da vina pe Kiev. GUR a precizat atunci că planul rușilor presupune ca provocarea să fie pornită în apropiere de centrala nucleară, după care vor fi raportate emisii radioactive.

Surse alternative: Pravda, Kyiv Independent

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday