Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu sute de călători care așteaptă la coadă pe numeroase aeroporturi din Marea Britanie, inclusiv pe Heathrow și Gatwick. Autoritățile britanice spun că aglomerațiile sunt rezultatul unei defecțiuni a sistemului care asigură funcționarea porților automate de control care scanează pașapoartele călătorilor la sosirea în țară, iar actele fiecărei persoane trebuie să fie verificate manual. Avaria a afectat, de asemenea, și traficul rutier de la intrarea în țară și în porturi, unde barierele sunt controlate de același sistem.

Suntem conștienți de o problemă la sistemul național de frontieră, care afectează sosirile în Marea Britanie. Lucrăm pentru a rezolva problema cât mai curând posibil și ținem legătura cu operatorii portuari și companiile aeriene pentru a minimiza disconfortul provocat călătorilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului britanic.

În timp ce mulți călători care ajung în Regatul Unit trebuie să se prezinte la un ofițer de control al frontierei la aterizarea pe aeroport pentru a-i fi controlat pașaportul, procesul este automatizat pentru cetățenii britanici, europeni și pentru cei americani, prin intermediul porților automate cunoscute sub denumirea de “e-gates”. BBC scrie că, în funcție de aeroport, între 60% și 80% dintre călători folosesc aceste porți.

Surse: Reuters, Sky News, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday