Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a declarat că Berlinul a primit cererea în urmă cu câteva zile, însă nu a oferit alte detalii. În cazul în care Berlinul va furniza rachetele Taurus, va fi a doua țară după Marea Britanie care oferă Kievului rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune.

Solicitarea vine în contextul încercărilor Ucrainei de a-și recupera teritoriile ocupate de Rusia de la începutul invaziei în februarie 2022. Statele Unite și alte țări occidentale care furnizează arme Ucrainei au fost până acum reticente în ceea ce privește oferirea de arme cu rază lungă de acțiune, care ar putea acționa pe teritoriul Rusiei, pe fondul temerilor cu privire la agravarea conflictului.

Reuters explică faptul că Taurus este construit de producătorul european de rachete MBDA și de SAAB și are caracteristici similare cu rachetele britanice Storm Shadow, rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune, dezvoltate în comun de Regatul Unit și Franța. Și Storm Shadow este de obicei lansată din aer și poate lovi ținte la peste 250 km distanță, puțin sub capacitatea sistemelor ATACMS produse de americani, pe care Ucraina le-a cerut de mult timp.

Sursă: DW

Foto: SAAB/MBDA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday