Declarația a fost făcută de către Mihail Vedernikov, guvernatorul regiunii, fără să acuze direct Ucraina. Regiunea Pskov se află în nord-vestul Rusiei și este învecinată cu Belarus, Letonia și Estonia. Din primele date, conducta respectivă aparține Transneft. 

Moscova a acuzat Kievul că a fost în spatele unor incidente similare, care au provocat daune pe teritoriul rusesc. Până acum, oficialii ucraineni nu au emis o reacție cu privire la un asemenea atac efectuat sâmbătă.

“Clădirea a fost avariată ca urmare a unui atac cu două avioane fără pilot”, a declarat Vedernikov. El a precizat că nu au existat victime și că la fața locului lucrează un grup operațional care va emite concluzii finale.

Reuters relatează că, deși Ucraina nu a revendicat niciunul dintre atacurile care au avut ținte din interiorul Rusiei, unii oficiali de la Kiev au părut să salute unele dintre atacurile reușite. 

Surse: Reuters, TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday