Olaf Scholz a încercat să minimalizeze incidentul, afirmând că “faptul că oamenii mă salută nu este ceva care să mă afecteze în mod deosebit. Nu mi s-a părut dramatică această situație”. Totuși, opinia publică din Germania este nemulțumită că bărbatul respectiv a reușit să se apropie atât de ușor de cancelar, având în vedere că acesta venise și cu mașina în apropierea coloanei oficiale, pe aeroportul din Frankfurt.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a afla circumstanțele incidentului. “Cei implicați vor lucra acum pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat, unde s-au făcut greșeli, pentru a le evita pe viitor”, a spus ministrul de Interne. Presa germană relatează că bărbatul se afla sub influența drogurilor. Der Spiegel scrie că reacția agenților de securitate a fost atât de întârziată, încât acesta a avut timp să se întoarcă la mașina sa și să fumeze o țigară, înainte de a fi arestat.

Surse alternative: Der Spiegel, Barrons/AFP

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday